Открихме ДЕБАТИ.бг

Новата медия ДЕБАТИ.бг стартира на 7 юни 2017г. В присъствието на интелектуалци, журналисти, университетски преподаватели, представители на бизнеса и неправителствения сектор, се състоя официалното представяне на медията в Народния театър „Иван Вазов”.

ДЕБАТИ.бг предлага на потребители изцяло нова медийна концепция – за първи път в България на едно място се обединяват вестник и телевизия. Досега практиката в интернет беше да се пускат индивидуални видео материали. Екипът на ДЕБАТИ.бг обаче успя да създаде органично свързана новинарска емисия. Стремежът е в рамките на 12-14 минути всеки ден потребителят да се информира за най-важните събития от деня, независимо от мястото, където се намира.

Втората част на ДЕБАТИ.бг, която условно е наречена „вестникарска”, предлага на потребителите новини в развитие, с коментарите, анализите и интервютата на най-утвърдените и разпознаваеми имена в България и света.

ДЕБАТИ.бг изповядва продемократични и проевропейски ценности.

Амбицията на издателя Емил Стоянов е медията да бъде платформа за обществен дебат, от където беше възприето и името ДЕБАТИ.бг.

„Имало е, има винаги и ще има на нашия пазар възможности за нови медийни продукти. Аналог на „Дебати” обаче няма, но елементи от нея има в големите и сериозни западни медии. Амбицията ми е да дадем на нашата интелигенция наистина европейски медиен продукт, на европейско ниво и като анализ, и като информация и като начин на поднасяне. Защото, за мое огромно съжаление, медиите у нас, преследвайки една по-широка аудитория, свалиха нивото на своите телевизионни и вестникарски послания. Иска ми се да променим това”, коментира Емил Стоянов.

Във встъпителните си думи, директорът на новата медия Микаела Въжарова заяви, че във времето на дигиталния свят, „Дебати” цели да създаде платформа за споделени ценности и чиста журналистика, встрани от масовата представа за четвъртата власт.

Сред гостите, уважили представянето на новия медиен проект бяха президентът Росен Плевнелиев, бившият премиер Филип Димитров, медийният експерт Георги Лозанов, анализаторът Михаил Неделчев, колеги и приятели на екипа.

„Вярвам в успеха на „Дебати”, тъй като познавам хората, които стоят зад проекта”, сподели проф. Михаил Неделчев. Той е убеден, че българските дебати не се водят както трябва и е твърде важно да се акцентира на тях.

Успех на медията пожела и експертът проф. Георги Лозанов.

ДЕБАТИ.бг си поставя за цел да достигне до образованата част от населението и във времена на пренасищане с информация, да акцентира върху най-важните новини.