Фондация “Пигмалион” връчи за шеста година стипендия за литература на студент от Пловдивския университет

В навечерието на 24 май фондация “Пигмалион” връчи за шеста поредна година наградата си за литература. Евелина Кованджийска е студентка последна година в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Тя казва, че за нея поезията е начин да изрази себе си и своите мисли за света. Любовта й към писаното слово и годините упорит труд се увенчаха с успех. Тя е тазгодишният носител на стипендията за литература, а наградата й връчи управителят на фондация “Пигмалион” Емил Стоянов. Тържеството се проведе в литературния салон на фондацията на ул. “Иван Вазов” 42.

Стипендианти на Фондация "Пигмалион"С традиционната си стипендия за литература фондация “Пигмалион” поощрява пишещите студенти от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. В конкурса участват студенти от Пловдивския университет. Комисията по избора е съставена изцяло от преподаватели от университета.

През 2007 година фондация „Пигмалион“ учредява и годишна награда за принос във филологията. Председател на журито е проф. дфн Иван Куцаров, ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Първият носител на наградата на „Пигмалион“ стана доц. д-р Юлия Николова, а през 2008 година доц. д-р Владимир Янев. През 2009 година носител на наградата е проф. дфн Диана Иванова.