Художници от Хайфа с едномесечна изложба в Пловдив

Емил Стоянов организира в Пловдив изложба на израелски художници под надслов „Хайфа, Израел – Пловдив, България“.  Изложбата ще бъде открита на 29 октомври в информационния център на евродепутата на ул. „Иван Вазов“ 42 в Пловдив.

Почетни гости на откриването ще бъдат зам.-министърът на външните работи и доскорошен посланик на България в Израел г-н Димитър Цанчев, израелският посланик у нас г-н Гал Гендлер, областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев, депутатът от Кнесета г-жа Лиа Шемтов и зам.-кметът на гр. Хайфа г-н Израел Савион.

Изложбата е послание на художниците, които работят в Хайфа. В нея са представени художници от академични колежи, от различни художествени институции, както и членове на факултета по изкуство на университета в Хайфа.

Авторите са добре известни в Израел. Много от тях са представители на съвременните центрове за изкуство „Пирамида“ и „Анекс“. Други участници в изложбата са независими майстори, живеещи  в Хайфа, но добре познати в арт центровете на Израел, Европа и Съединените щати.

Художниците са повлияни от исторически, социални и хуманитарни теми в израелската действителност.

www.emilstoyanovmep.eu